Blog Medical

MENTAL HEALTH ÎN ADOLESCENȚĂ

Mental-Health-in-adolescenta

Adolescența este o perioadă de tranziție, ce constă în modificări la nivel fizic, comportamental și de personalitate. Etapa în care adolescentul devine mai preocupat de propria imagine, de pozitia sa în raport cu cei din anturajul său.

Într-o lume în care realitatea este conturată de rețelele de socializare, în care educația se face în reels-uri și în care comunicarea este complet digitalizată, reperele adolescentului devin tot mai instabile.

Așadar, ce soluții rămân sănătății mintale adolescentine?

Indiferent de tipul de comportament al adolescentului (sigur pe el, anxios, evitant sau dezorganizat), soluțiile sunt următoarele:

  • comunicare deschisă, empatică, fiind confortabil în a-și exprima grijile, întrebările, emoțiile, evitând judecățile și critica;
  • respect reciproc stabilind relații sănătoase;
  • autocunoaștere, ajutându-i să își dezvolte încrederea în sine și să își înțeleagă emoțiile și interesele;
  • tehnici de gestionare a stresului, de la tehnici derespirație, la meditație și comunicare conștientă;
  • sprijin în educație și dezvoltare continuă, cu încurajarea de explorare și în afara zonei deconfort.

Ușor de spus, însă punerea în practică poate fi o adevărată provocare dacă nu am avea o soluție dedicată fiecărui adolescent, și anume un HealthMentor, specialist în sănătatea mintală, accesibil și empatic, care are drept scop stabilirea unei relații bazate pe încredere, deschidere, comunicare, și care reușește prin sprijin și disponibilitate să aplice cu succes soluțiile enumerate, spre o viață echilibrată, ajutându-l pe adolescent să se simtă înțeles dar și să se înțeleagă.

UN MIT?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *