Blog Medical

MENTALHEALTH ÎNADOLESCENȚĂ

Mental-Health-in-adolescenta

Adolescența este o perioadă de tranziție, ce constă înmodificări la nivel fizic, comportamental și depersonalitate. Etapă în care adolescentul devine maipreocupat de propria imagine, de pozitia sa în raport cu cei din anturajul său.

Într-o lume în care realitatea este conturată derețelele de socializare, în care educația se face înreels-uri și în care comunicarea este completdigitalizată, reperele adolescentului devin tot maiinstabile.

Așadar, ce soluții rămân sănătății mintaleadolescentine?

Indiferent de tipul de comportament al adolescentului(sigur pe el, anxios, evitant sau dezorganizat), soluțiilesunt următoarele:

  • comunicare deschisă, empatică, fiind confortabuiliîn a își exprima grijile, întrebările, emoțiile, evitândjudecățile și critica;
  • respect reciproc stabilind relații sănătoase;
  • autocunoaștere, ajutându-i să dezvolte încredereaîn sine și să își înțeleagă emoțiile și interesele;
  • tehnici de gestionare a stresului, de la tehnici derespirație, la meditație și comunicare conștientă;
  • sprijin în educație și dezvoltare continuă, cuîncurajarea de explorare și în afara zonei deconfort.

Ușor de spus, însă punerea în practică poate fi oadevărată provocare dacă nu am avea o soluțiededicată fiecărui adolescent, și anume un HealthMentor, specialist în sănătatea mintală, accesibil șiempatic, care are drept scop stabilirea unei relațiibazate pe încredere, deschidere, comunicare, șicare reușește prin sprijin și disponibilitate să aplicecu succes soluțiile enumerate, spre o viațăcalibrată, ajutându-l pe adolescent să se simtăînțeles dar și să se înțeleagă.

UN MIT?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *